Sportovci se také zabývají esportovními hrami, které často zahrnují strategické myšlení a kognitivní výzvy podobné Brain testing game puzzle games.

Esporty nebo elektronické sporty označují soutěžní videohry, kde hráči soutěží jednotlivě nebo v týmech, aby dosáhli vítězství v různých virtuálních herních prostředích. Zatímco tradiční sporty se zaměřují na fyzickou zdatnost a atletiku, esporty kladou důraz na dovednosti, strategii a rychlé rozhodování. Mnoho profesionálních sportovců a sportovních nadšenců rozpoznalo přitažlivost esportů a účastní se jich vedle svých primárních sportovních aktivit.

Esportovní hry často vyžadují, aby hráči používali kritické myšlení, týmovou práci a přizpůsobivost. Tyto hry sahají od online bojových arén pro více hráčů (MOBA), jako je League of Legends a Dota 2, až po taktické střílečky, jako je Counter-Strike: Global Offensive, a strategické hry v reálném čase, jako je StarCraft II. Mentální agilitu potřebnou k tomu, abyste v těchto hrách vynikali, lze přirovnat ke strategickému plánování a rozhodnutím ve zlomku sekundy, která dělají sportovci ve fyzických sportech.

Kategorie: Články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *