Od posledního domácího zápasu mládeže týmu Orel Šlapanice uběhl pouze týden a i tentokrát následoval turnaj na domácí palubovce. Trojice zápasů čekala na naše naděje, ale výsledky nebyly až tak skvělé, jak by si trenéři představovali.

Orel-Řečkovice 2:3 Orel Šlapanice

Úvodní zápas celého turnaje obstaral souboj těchto dvou týmů. Především lavička Řečkovic praskala ve švech a trenérský štáb musel dohlížet a dirigovat svůj tým až z rohu hřiště. Utkání mělo zajímavý náboj i díky menším rozměrům hrací plochy. Na obou stranách však stáli proti sobě skvělí brankáři. První trefa do branky přišla až na začátku osmé minuty. Do vedení šlo družstvo Řečkovic, ale ne na dlouho. Hned po minutě srovnal Danny Staňa přesnou střelou k tyči nad nohu brankáře. Skóre utkání se měnilo pak až ve druhé půlce a opět u toho byl mladý Staňa. Tentokrát propálil brankáře z volného úderu. Soupeř však nechtěl dát utkání zadarmo a po chybě v rozehrávce, přišel trest v podobě vyrovnání. Na tabuli v tu chvíli svítily čtyři minuty do konce utkání. O žádné drama ale nestál výběr Šlapanic a po skvěle nachystané přihrávce do prázdné branky zpečetil svůj hattrick Danny Staňa a dovedl tak svojí produktivitou tým ke třem bodům.

Orel Šlapanice 1:12 Orel Vyškov

Druhé utkání našich žáků se od úvodního střídání nevyvíjelo dobře. Soupeř nás hned od začátku zatlačil do našeho obranného pásm a už po 45 vteřinách utkání bylo skóre 0:2. V tu chvíli se na střídačce snažil trenér nabádat svěřence k optimismu, odvaze při hře a klidu na míčku. Bohužel kvalita týmu z Vyškova byla příliš vysoká a rychlé útoky se opakovaně valily na obranu Šlapanic. Po pěti minutách soupeř odskočil na rozdíl pěti branek a náš výběr ze Šlapanic už v tu chvíli věděl, že na tohoto soupeře dnes rozhodně nestačí. Ve druhé půlce zápasu byl scénář naprosto totožný a bezmocná brankářka Šlapanic lovila stále dokolo míček za svými zády. Odměnou za dřinu v utkání byl proto pro tým alespoň jeden symbolický gól, který si připsal Jonáš Hrančík. Píšťalka rozhodčího, která oznamovala konec utkání, tak byla pro náš tým vysvobozením, že už je po zápasu.

Orel Šlapanice 3:4 Pittbuls Ivančice

Jestli se týmu nepovedl vstup do předchozího utkání, tak v tomto to nebylo o nic lepší. Už v 5. minutě výběr ze Šlapanic pod vedením Jakuba Umláška obdržel první branku. To však tým kupodivu nakoplo a vypracoval si následně několik velmi povedených šancí. Brankář soupeře však byl proti, a tak v první polovině už skóre zůstalo nezměněné. Nástup do druhé půlky utkání, po motivačním proslovu a poradě týmu během krátké přestávky, vyšel na výbornou. Během 15 vteřin probíhající 3. minuty druhé poloviny se podařilo týmu otočit výsledek na svoji stranu. Duo Rožnai-Šoulák ukázalo, jak je florbalově zdatné a kde jsou jeho přednosti. Soupeř však záhy srovnal skóre na 2:2. S tím se domácí střídačka nechtěla tak lehce smířit. Kapitán Rožnai si navedl míček a nechytatelnou ránou překonal brankáře Ivančic. Bohužel pro bojující výběr přišla odpověď soupeře příliš brzo. Na tabuli svítil čas 8:46 a skóre bylo 3:3. Vše napovídalo tomu, že zápas skončí nájezdy. Oba týmy hrály opatrně a na jistotu. Ale shoda okolností a kvalita soupeře rozhodla jinak. Během posledních patnácti vteřin utkání si vzal míček hostující kapitán a utkání rozhodl v jejich prospěch. Orel Eagles Šlapanice už na tuto trefu nedokázal odpovědět a z utkání tak odcházel bohužel bez bodu.

Komentář trenéra Jakuba Umláška:
K celému turnaji jsem přistupoval velmi zodpovědně, a proto jsem na něj připravoval hráče již od prvního tréninku před turnajem. Zároveň jsem věděl, že to bude turnaj, kde budu mladší žáky vést jako jediný trenér, a tak jsem se chtěl ukázat před ostatními i já co nejlépe. Kdybych měl zrekapitulovat náš výkon ve všech třech zápasech, tak bych ho ohodnotil velmi pozitivně. I když jsme vyhráli ze tří zápasů jen jeden, tak v celém týmu bylo poznat nadšení, bojovnost a vášeň pro hru. Zároveň ze zápasů vyplynulo i to, co budeme muset zlepšit, což se mi do dalších tréninků bude velice hodit. Kdybych měl jmenovat zápas, který nám dělal největší problém, tak by to bylo určitě utkání proti Vyškovu, které vynikalo svojí kombinační hrou. Prohra proti Vyškovu je pro mě zároveň motivací, abych celý náš tým připravil na odvetu!
K celému turnaji jsem přistupoval velmi zodpovědně, a proto jsem na něj připravoval hráče již od prvního tréninku před turnajem. Zároveň jsem věděl, že to bude turnaj, kde budu mladší žáky vést jako jediný trenér, a tak jsem se chtěl ukázat před ostatnimi i já co nejlépe. Kdybych měl zrekapitulovat náš výkon ve všech třech zápasech, tak bych ho ohodnotil velmi pozitivně. I když jsme vyhráli ze tří zápasů jen jeden, tak v celém týmu bylo poznat nadšení, bojovnost a vášeň pro hru. Zároveň ze zápasů vyplynulo i to, co budeme muset zlepšit, což se mi do dalších tréninků bude velice hodit. Kdybych měl jmenovat zápas, který nám dělal největší problém, tak by to bylo určitě utkání proti Vyškovu, které vynikalo svojí kombinační hrou. Prohra proti Vyškovu je pro mě zároveň motivací, abych celý náš tým připravil na odvetu!

FACEBOOK

INSTAGRAM

Kategorie: Články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *