Neděle 13.11. byl ve znamení florbalu a naši nejmenší se poprvé vydali na florbalový turnaj. Místem konání se stala sportovní hala ve Valticích Herní systém turnajů je vytvořen takovým způsobem, aby si děti zahráli co nejvíce utkání. Konkrétně každé družstvo na turnaji odehraje utkání s časem 2×8 minut. Zároveň na hrací ploše se pohybují 3 hráči na každé straně, kdy brankáři nejsou součástí této kategorie a hraje se na malé branky rozměrů 90x60cm.

Renee Video Editor Pro Crack

Na turnaji nás čekali soupeři z orelských jednot Koryčany, Brno-Bohunice, Dolní Bojanovice a Ivančice. Posledními soupeři byli TJ Sokol Adamov a FBC Valtice. Pravidla, hra i systém turnajů je lehce odlišný, ale naši nejmladší si dokázali počínat více než úspěšně. Žádné utkání tým neprohrál, dokázal vyhrát 5 utkání a z posledního urvat remízu. V této kategorii se nehraje na výsledky, proto skóre, branky ani výsledná tabulka není důležitá, ale cení se zápal do florbalu. Trenéři jen mezi sebou počítají branky, protože děti jsou v tomto velmi soutěživé. Z turnaje si tým odváží diplom za účast a pozitivní energii z nasazení.

Komentář trenéra Jana Sedláčka:

Kategorii předpřípravky jsme letos poprvé přihlásili do turnajů, a tak jsme vzali to nejsilnější, co máme a vyrazili do Valtic.
Hrálo se na dvou malých hřištích v počtu tři na tři na malé branky bez brankářů.
Po společném přivítání se začalo hned dle rozpisu hrát. Čekalo nás 6 zápasů.
V prvním, proti Koryčanům, si děti trochu zvykali na to, co jim hřiště a pravidla dovolí, nicméně jsme zápas vyhráli. V dalších dvou zápasech se nám již dařilo více a díky šikovnosti některých jsme je s přehledem vyhráli nad Bohunicemi i domácími Valticemi. Se Sokolem Adamov jsme vedli, ale nakonec to skončilo 7:7.
Poslední dva zápasy proti Bojanovicím a Ivančicím jsme vyhráli vždy o čtyři branky. Nadšení dětí z turnaje bylo obrovské, někteří hráli vůbec poprvé a dresy se jim také líbily a nejraději by si je nechali. Po závěrečném zhodnocení, rozdání odměn a diplomů jsme se těšili zase na další turnaj.
Hrací projev byl u zkušenějších děti slušný a ti novější a menší se tak nějak oťukávali a učili od ostatních , co se dá i na malém prostoru a na malé branky dokázat.

Facebook
Instagram

Kategorie: Články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *