Druhý týden ve školním roce 2022/23 se naši trenéři a trenéři Aligators vydali na ZŠ Šlapanice. Cílem bylo ukázat čerstvým školáčkům a dětem druhých tříd, jaký sport děláme. Během výuky ve středu 7. a čtvrtek 8. září se v hale ZŠ postupně vystřídaly všechny třídy. Každá z nich absolvovala vyučovací hodinu o délce 45 minut. Naprosté vytížení všech dětí od začátku až do konce hodiny zajistil pestrý program. Na úvod hodiny jsme se seznámili s každou třídou a zasvětili je do programu. Zahřátí organismu obstarala hra s ocásky, kterou skoro všechny děti znají a mají ji velmi rádi. Následovalo vzorové protažení celé skupiny a konečně jsme šli na výběr florbalových holí. S pomocí trenérů si děti vybraly hůl se správnou velikostí i stranou. Nácvik správného postoje těla společně s držením hole je naprostý základ. Jakmile tohle děti zvládnou, tak už jejich cesta vede skrze dribling na místě, v pohybu a rotací těla s míčkem.

Protože se florbal hraje na branky, tak střelba je velmi důležitá a společně s vedením míčku ve slalomové dráze si ji děti mohly vyzkoušet. Na závěr nemohl chybět florbalový zápas, po kterém děti vždycky nejvíce touží. Celkem jsme za oba dny dokázali představit florbal více než sto šedesáti žákům a věříme, že některé nejenom příjemně zabavil, ale najdou si k němu cestu i mimo výuku. V případě druhé varianty máme pro ně otevřenou kategorii elévů, která trénuje na Orlovně ve Šlapanicích každé úterý mimo svátky a prázdniny od 16:30 do 18:00.

Rád bych poděkoval především ZŠ Šlapanice, díky které jsme tuto událost mohli uspořádat a věřím, že se v budoucích letech budeme vracet.

Kategorie: Články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *