Neděle 23.10. byla ve znamení florbalu. Družstvo elévů, které vedou Oldřich Sedláček a Jan Sedláček se vydalo v mírně oslabené sestavě na svůj první turnaj v letošní sezóně. Hostitelem události se stala Městská hala Ivančice.

DaVinci Resolve Studio Crack

Orel Šlapanice 4:5 FBO Orel Boskovice

Hned první utkání sezóny nabídlo velmi dramatické utkání. V něm se elévové střetli s FBO Orel Boskovice. Od prvního vhazování bylo vidět, jak těžkým soupeřem Boskovice budou a už ve 28. vteřině se soupeř ujal vedení. Hra se pak přelévala ze strany na stranu a ani jeden tým se nedokázal utrhnout na větší brankový rozdíl. Poslední však vstřelil soupeř a nejtěsnějším možným způsobem zvítězil v utkání.

Komentář trenéra Jana Sedláčka:
Jelikož soupeře jsme neznali, tak jsme nevěděli, do čeho jdeme. Začátek utkání se nám vyvedl pěkně a vyhrávali jsme 3:2 po první třetině. Druhá třetina se nám moc nepovedla, prohrávali jsme 5:3. Ke konci utkání už jsme jen snížili na rozdíl jednoho gólu, ale soupeř byl o trošku lepší a zaslouženě vyhrál. Jelikož jsem měli spoustu nových kluků, kteří ještě nevěděli, jak to na turnajích chodí, tak jsme byli trochu zaskočeni, ale i tak všichni podávali výborný výkon. Bohužel malých chyb jsme se nevyvarovali a ty bude potřeba do dalších zápasů zlepšit a poučit se z nich.

Orel Šlapanice 10:1 Orel Ivančice

Druhé utkání na turnaji bylo přímo proti pořadatelskému družstvu. Už před utkáním byla nálada v týmu pozitivní a mentalita nakloněná k jedinému – vítězství. Průběh utkání i výsledek tomu naprosto odpovídá a nemůžeme opomenout 3 asistence naší golmanky Sophie Berešové, která efektivně dokázala pomáhat týmu, což je ve florbale úžasný počin. Hattrick, tedy tři branky, si připsal Petr Říhošek.

Komentář trenéra Oldřicha Sedláčka:
Náš druhý zápas této sezóny byl proti domácím Ivančicím. Systém hry 3+1 nám moc nevyhovoval, protože na trénincích hrajeme 4+1, ale větší sehranost hráčů a i individualita byla znát chvíli po začátku hry. Soupeře jsme přehráváli a v podstatě nepouštěli k žádným velkým šancim. Brzy jsme si vypracovali náskok a v poločasové přestávce bylo vidět, že všichni naši hráči měli hlad po gólech. Ve druhé půlce jsme náskok ještě navýšili. Škoda je, že jsme naší brankářce nepomohli na konci zápasu udržet čisté konto. Velkou radost měli po závěrečné siréně všichni hráči i brankářka, která si připsala asistence na třech brankách. Někteří hráči nastoupili k takovému zápasu vůbec poprvé a vyzkoušeli si, jaké to je hrát o něco, za jeden tým a také jak působí tréma. Všichni si zaslouží pochvalu, ale zároveň ví, že se mají stále co učit a pro příště poučit z chyb.

Kategorie: Články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *