O sobotní florbalový program se postarali elévové. Nasazení i výkony dosahovaly maxima, a to včetně skvělé divácké kulisy.

Orlovna ve Šlapanicích se zhostila v pořadí již 4. turnaje elévů OFL. Domácího prostředí chtěl tým pod vedením trenérského dua Sedláček Oldřich – Sedláček Jan využít a získat pro sebe všech 6 bodů, které byly k dispozici. Už při příchodu všech týmů do naší tělocvičny bylo znát, že to bude parádní turnaj. Každé družstvo mělo s sebou velké množství přihlížejících a podporujících fanoušků, kteří pomohli k parádní atmosféře. Jedinou kaňkou na turnaji byla absence družstva Husovic a tím i související kontumace jejich dvou utkání

TJ Sokol Adamov 2:3 Orel Šlapanice

Úvodní duel celého turnaje se nesl v opatrnějším duchu. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu v podobě inkasované branky. Skóre se tak ani po 10. minutách utkání nezměnilo, ale šancí přibývalo na obou stranách víc a víc. Až se náhle prosadilo útočné duo Olšák-Burian a zápas se od té chvíle začal překlápět na stranu Šlapanic. Ještě lépe se dýchalo týmu po sérii dvou akcí, kdy se na konci objevil Jan Šoulák a postaral se tak o vedení Šlapanic a skóre 0:3. Tým v tu chvíli kráčel jednoznačně k vítězství. Na konci zápasu se Adamov pokusil ještě výsledek zvrátit, ale kromě dvou branek už více nepřidal.

FBO Orel Boskovice 1:2sn. Orel Šlapanice

Před zápasem byla velmi pozitivní nálada v týmu. Zároveň však byly vidět soustředěné tváře našich hráčů, kteří se museli postavit týmu, jenž zaujímá první příčku tabulky. To byla velká výzva a o to víc, když máte halu plnou domácích fanoušků. Utkání se neslo v bojovném duchu a brankáři předváděli skvělé zákroky. Do vedení se však dostali hráči Boskovic díky brance v 7. minutě utkání. Úvodní branku si připsal Dvořáček a náš tým se v tu chvíli semknul o to více. Odpověď přišla velmi brzy. Hned o minutu později se prosadil František Burian a skóre bylo vyrovnané. Do konce první ani druhé poloviny už další branka nepadla a na řadu tak přišly nájezdy. Tuto disciplínu jsme i díky vítězné brance Štěpána Olšáka zvládli lépe než náš soupeř a bonusový bod byl náš. Vzhledem k tomu, že se jednalo zároveň o první prohraný zápas Boskovic v celé sezoně, musíme tak vyzdvihnout skvělý výkon celého týmu!

Komentář trenéra Jana Sedláčka:

Oba dva zápasy byly velice vyrovnané a atmosféra během obou utkání by se dala krájet.Při prvním domácím zápase jsme se střetli s týmem z Adamova, se kterým jsme ještě nehráli, ale už jsmě věděli, co přibližně od nich očekávat z předchozích turnajů. Utkání bylo velice vyrovnané, a i když jsme vedli 3:0, tak soupeř se stále snažil a bojoval až do posledních vteřin zápasu,. Konečný výsledek zápasu 3:2 znamenal pro nás důležité 3 body do tabulky.Druhé utkání bylo s Boskovicemi, které už jsme znali z předchozího vzájemného západu, a proto jsme věděli co očekávat a jak máme hrát. Při minulém vzájemném utkání jsme prohráli s Boskovicemi těsně 5:4. Bylo nám tak jasné, že musíme v tomto utkání zabojovat, abychom se prali o horní místa v tabulce. Utkání bylo již od počátku velice vyrovnané a až do konce zápasu se se hra nuestále přesouvala nahoru dolů. Během utkání byly vidět parádní přihrávky, kombinace a střely, a proto tomu odpovídal i výsledek 1:1 po základní hrací době. Z důvodu vyrovnaného skóre následovaly nájezdy. Při nájezdech jsme nakonec vybojovali výhru, a to zásluhou Jendy Šouláka a Štěpána Olšáka, čímž jsme získali druhou výhru s výsledkem 2:1 a připsali si další 2 důležité body do tabulky.Celkově musím zhodnotit tento turnaj velmi pozitivně. Bylo vidět obrovské zlepšení, a to nejem v rámci celého týmu, ale i u samotných hráčů. A proto chci moc pochválit všechny děti za krásný a úžasně vydřený a vybojovaný turnaj. Speciální poděkování patří všem rodičům, prarodičům a dalším fanouškům, co nás přišli podpořit, zafandit a udělali neskutečnou atmosféru, neboť i díky nim dosáhly děti těchto výkonů v utkáních. Děkujeme.

FACEBOOK

INSTAGRAM

Kategorie: Články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *