Když se spolu sejde kvalita, myšlenka a štěstí, tak naše nejmladší florbalisty nic nezastaví. Toto platilo obzvlášť pro turnaj v Adamově v podání šlapanické předpřípravky.

Třetí víkend v lednu byl ve znamení florbalistů předpřípravky. Celkem šest zápasů čekalo mladé naděje, které byly po měsíci opět natěšeny se ukázat v OFL. Úvodní duel sehrál náš tým proti BOMAR 1. FBC Sokol Husovice. Dalšími soupeři byli pak Orel Bohunice, Orel Vyškov, Ivančice, Sokol Adamov a na závěr Koryčany. Ve všech utkáních mladíci ukázali svoji kvalitu a šli si za svým cílem. Tím byla samozřejmě výhra ve všech šesti utkáních a ovládnutí celého turnaje, což se jim nakonec po posledním odehraném zápase podařilo a vysloužili si tak nejenom respekt soupeřů, ale i velký potlesk všech přítomných diváků.

Komentář trenéra Oldřicha Sedláčka:
Čtvrté kolo turnaje předpřípravky nás zavedlo do zasněženého Adamova. Po náročné cestě jsme hned ze startu porazili tým Husovice 7:2, poté nás čekala hodinová pauza mezi zápasy, kterou jsme vyplnili menší svačinkou. Po přestávce byl na řadě zápas s týmem z Bohunic, který prohrál 9:4 a následně nás čekalo utkání s Vyškovem. Ten jsme minule porazili, tak jsme si věřili i nyní. Dlouho se hrálo vyrovnaně, ale nakonec jsme vyhráli i tentokrát, byť to bylo těsné jen 2:1. Po další krátké pauze nás čekal blok tří zápasů po sobě. Vzhledem k tomu, že nás v týmu bylo 10, tak to nebyl az takový problém. Vypořádali jsme se i s kluzkými parketami a Ivančice porazili 5:2. Následovalo utkání s domácím týmem z Adamova, který je poměrně silný. Uhlidali jsme jejich nejsilnějšího hráče, který stihl pouze snížit na 4:5. Vítězství jsme však statečně ubránili a radost z další výhry proto byla velká a upřímná. Poslední zápas se hrál s týmem z Koryčan, kteří přijeli později a v malém počtu. I když se hraje na malé branky bez brankářů, tak jsme během celého utkání dokázali udržet čisté konto. Výsledek 9:0 byl pro soupeře i tak trochu krutý. Následovalo společné ukončení turnaje, kde děti dostaly sladkosti. Cesta domů tak byla pro všechny z nás plná radosti a dobrého pocitu z turnaje. Hrát zápasy proti jiným týmům si u nás zkusily hned tři děti poprvé a šest výher ukázalo, že máme širokou, silnou a perspektivní základnu.

FACEBOOK

INSTAGRAM

Kategorie: Články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *