V neděli 16.10. se vydal první z týmů Orla Šlapanice na florbalové soutěže pořádané OFL. Místem dění se stala městská hala v Ivančicích. Úvodní turnaj nám hned ukázal, jak zřejmě bude vypadat konečná tabulka, pokud budou naše výkony konzistentní. Žáci se budou potkávat s Ivančicemi, Vyškovem a Řečkovicemi.

FinePrint Keygen

Orel Brno-Řečkovice 3:4 Orel Šlapanice

Prvním soupeřem letošní sezóny byl Orel-Řečkovice. Náročný zápas od první do poslední minuty čekal všechny na hřišti. Už v první minutě jsme ukázali, jak koncentrace na hřišti znamená úspěch. Ve 33. vteřině jsme šli do vedení. Ovšem střelecká kvalita soupeře nebyla o mnoho horší a v 7. minutě jsme prohrávali 1:2. Mírnou nervozitu týmu vystřídaly dvě slepené branky v rozmezí 12 vteřin a po první polovině utkání jsme kontrolovali vedení 2:3. Druhá půlka nabídla opět aktivní začátek a obě družstva dokázala vsítit po jedné brance. Celkově jsme tedy zvítězily 3:4 a získaly první 3 body do tabulky.

Komentář trenéra Josefa Sedláčka:
Zápas proti Řečkovicím byl náš první zápas v tomhle roce. Na hřišti bylo vidět, že jsme nervózní, ale postupem hracího času jsme excelovali a dávali moc hezké góly. Zápas jsme vyhráli 4:3. I když je to těsný výsledek, tak děcka do toho dala sportovního ducha a vyhráli jsme jako tým.

Orel Šlapanice 8:2 Pittbuls Ivančice

Druhé utkání turnaje dopadlo výsledkově jednoznačně. Naši svěřenci předvedli sympatickou a aktivní hru dopředu a po zásluze šli znovu v 1. minutě do vedení. O dvě minuty později jsme šli již do dvoubrankového vedení. Snaha Ivančic se nedala upřít a po zásluze dokázali snížit v 5. minutě utkání na rozdíl jedné branky. Tým žáků byl k nezastavení a v půli utkání vedl 4:2. Rozdíl v kvalitě byl viditelný i ve druhé půlce zápasu a soupeři jsme nedali šanci. 4 branky do soupeřovi sítě, žádná obdržená znamenali poklidnou výhru 8:2. Hvězdou utkání se nepochybně stal Matouš Horák s pěti vstřelenými brankami.

Komentář trenéra Jakuba Umláška:
Zápas s Ivančicemi bych hodnotil velice pozitivně, protože jsme se poučili z chyb, které jsme dělali v minulém utkání proti Řečkovicím. Hráči do utkání nastoupili soustředěně a s chutí hrát hru, kterou máme rádi. V utkání nastaly na moment i problémy se střídáním, ale ihned jsme na to zareagovali a vše se uklidnilo. Tým pak hrál jako na začátku a zápas jsme dokázali dovést do úspěšného konce.

Orel Šlapanice 1:11 Orel Vyškov

Poslední zápas, zároveň téměř bez přestávky kvůli rozlosování a soupeřem byl Vyškov. Naši svěřenci se rvali, bojovali od úvodního vhazování, ale skóre 0:3 na výsledkové tabuli naznačilo, že utkání bude velmi složité. Vstup do druhé půle vyšel opět lépe soupeři. Další tři branky a o zápase bylo rozhodnuto. Jedinou brankou utkání z naší strany se prezentoval Matouš Horák v 7. minutě druhé půle. Od té chvíle se soupeř výsledkově posouval stále vzhůru a naši žáci již další branky nepřidali.

Komentář trenéra Josefa Sedláčka:
Třetí zápas jsme odehráli proti Vyškovu. Na první pohled to měl být vyrovnaný souboj, bohužel po první třetině jsme prohrávali 0:3. Ve druhé polovině jsme vydali všechny své síly a díky trefě z nájezdu našeho kapitána, Matouše Horáka, snížili. Děcka si to moc užívala, hrála na hraně svých možností, ale na Vyškov jsme bohužel nestačili a jeli jsme domů s porážkou 1:11.

Facebook

Instagram

Kategorie: Články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *