Svoji pouť v soutěži OFL odstartovali starší žáci v neděli 23.10. na půdě Slavkova. Na turnaji je čekala dvojice soupeřů – Husovice a Dolní Bojanovice. Oba soupeři jsou nám velmi známí, protože jsme se s nimi střetli i v minulé sezóně ve stejné kategorii.

Glary Utilities Pro Key

Orel Šlapanice 7:2 Dolní Bojanovice

První zápas sezóny je vždy náročný a především úvodní minuty bývají nervózní. Naši kluci se však s tím dokázali vypořádat a po pár přihrávkách a pohybu bylo znát, co chtějí hrát. Aktivní hra přinášela ovoce a střeleckých příležitostí přibývalo též. Klidnou kontrolou nad utkáním si vypracovali pohodlný náskok a výsledek dovedli do úspěšného konce.

Komentář trenéra Jakuba Umláška:
Zápas s Bojanovicemi byl naším vstupním zápasem do sezóny a náš první zápas, tak bych ho hodnotil velice dobře. Kluci do hry nastoupili s chladnou hlavou a touhou zápas vyhrát. Zápas jsme hladce zvítězili 7:2 a připsali si první 3 body do tabulky.

Orel Šlapanice 7:5 Orel Husovice

Zakončit turnaj plným počtem bodů chtěl celý tým a od začátku tomu vše podřídil. Úvodní branka utkání patřila našemu družstvu, ale výsledek se od té chvíle přeléval ze strany na stranu. Z obou týmů byla cítit bojovnost a naši trenéři nabádali k florbalovosti a chytrosti. To se ukázalo jako rozdílový faktor a chladná hlava rozhodla ve prospěch našich žáků.

Komentář trenéra Dominika Krále:
Naše druhé utkání proti Husovicim bylo o poznání těžší než předchozí s Dolnimi Bojanovicemi. Šli jsem sice do vedení 1:0, soupeři se ale povedlo otočit na 1:2 a v tomto duchu se nesl celý zápas, vedeni jsme si vzali zpět (3:2), Husovice ale znovu dokazali otočit vývoj na svoji stranu (3:4). To bylo ale naposledy, co soupeř vedl. Našimi dvěma góly se nám podařilo jít opět do vedení (5:4), soupeř dokázal sice srovnat, ale to bylo z jejich strany už vše. Naši hráči přidali znovu 2 góly a zvítězili v náročném utkání 7:5.

Facebook

Instagram

Kategorie: Články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *