Další turnaj OFL se nekonal v plné sestavě týmů. Pořadatel si s tím však věděl rady a dokázal postavit dvě družstva. Pro nás jediné dvě prohry na turnaji.

Dne 10.12. se odehrál v pořadí již třetí turnaj OFL v kategorii předpřípravek. Hostitelem turnaje bylo orelské družstvo Dolních Bojanovic. Na turnaji nás mělo čekat 6 soupeřů, ale z důvodu nemoci se dostavilo pouze 5. Nepříjemnou situaci však vyřešil pořadatelský tým, který měl velké množství hráčů a dokázal postavit dvě družstva. Díky tomu se turnaj dokázal odehrát v předem stanoveném harmonogramu, jen s výměnou družstev. Výhodou je, že tato kategorie se nehraje na umístění, ani výhry nebo bodový systém, a proto řešení všichni rádi kvitovali. Hlavním cílem u této kategorie je radost z florbalu, nasazení dětí a především zábava. U nejmenších dětí se poslední roky více myslí na výsledky než na radost a zábava, která by měla být u takto starých dětí to nejduležitější.

Na turnaji jsme se střetli nakonec s týmy Dolních Bojanovic, Bohunic, Valtic, Ivančic a Vyškova. Naši chlapci byli odhodlaní vyhrát celý turnaj. Chtěli tak navázat na velmi úspěšnou premiéru v této kategorii z října. Hned v prvním zápase bylo na hřišti velmi horko a každý souboj o míček byl naprosto důležitý. Soupeř však dokázal utkání dostat na svoji stranu v poslední možné minutě a nejtěsnějším možným způsobem zvítězit.

Po krátké pauze a načerpání energie se naši chlapci pustili do dalšího soupeře. Nejprve si smlsli na Bohunicích a rozjela se vítězná vlna. Dalším na řadě byl tým Valtic a dopadl podobně, jako jejich předchůdce. Orel Ivančice se snažil vstoupit aktivně a odhodlaně překazit naši sérii výher. Naši chlapci však moc dobře věděli, co chtějí hrát a kde mají silnou stránku. Výsledkem byl další suverénní zápas.

Pokud bychom turnaj chtěli vyhrát, tak bychom museli zvítězit ve bzývajících dvou utkáních. Trenér se snažil hráče namotivovat co nejvíce. Cestu celému týmu však vystavilo druhé družstvo Dolních Bojanovic. Zápas probíhal velmi podobně, jako úvodní a když řeknu, že nám štěstí nepřálo, tak je to výstižné. Ke konci utkání jsme zvyšivali tlak, ale soupeř z každé protiakce udeřil a bylo po nadějích.

V posledním vystoupení na turnaji chtěl výběr Orel eagles Šlapanice ukázat, že prohry byly jen náhodné a zakončit turnaj vítězstvím. Vyškov v zápase nebyl tolik výrazný a oproti našim chlapcům z nich bylo cítit, že zápas nechtějí tak moc. Naopak lekce z produktivity a aktivity v utkání bylo obrovské a 11 vstřelených branek to jen podtrhlo.

Komentář trenéra Oldřicha Sedláčka:

“Dnešní hodnocení. Na další turnaj našich nejmladších florbalistů jsme cestovali do Bojanovic. Dojeli jsme s omezeným počtem hráčů, protože všechny týmy měly nějakou marodku, i přesto jsme odehráli úspěšný turnaj. Začali jsme těsnou prohrou s domácími Bojanovicemi. Ty sestavili dva týmy , protože Husovice díky nemocem nesestavily ani jeden. Rozhodující gól jsme obdrželi asi půl minuty před koncem. Domácí byli hladovější po gólech a měli dvě šikovná děvčata. Potom se nám dařilo a Bohunice, Valtice i Ivancice jsme rozstříleli. Zápas s druhým týmem Bojanovic se vyvíjel slibně, ale ke konci nám odskočily a prohráli jsme 6:3. Poslední zápas jsme hráli proti Vyškovu, který má v podstatě ve všech svých kategoriích silné hráče a je úspěšný. To se naštěstí nepotvrdilo a přejeli jsme je nakonec 11:3. Děti byly spokojené, turnaj si užily a přivezly si krásný diplom. Díky patří rodičům za doprovod a fandění.”

Facebook

Instagram

Kategorie: Články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *