O víkendu se naši dorostenci utkali s nejlepšími z orelské florbalové ligy až v Havířově. Celodenní turnaj, který byl náročný jak fyzicky, tak psychicky – vše jsme zvládli perfektně. Soupeři byli velice silní, tvrdí, techničtí a také rychlostně vybavení. Soupeři nám byli týmy z Vyškova, Nového Města na Moravě, Uherského Hradiště, Kněždubu a také domácí z Havířova, kde kluci hrají dokonce první ligu dorostenců.

Začátek turnaje pro nás vypadal špatně, chytili jsme Slovácko, které na nás vlétlo a my se s tím nedokázali srovnat a zaslouženě vyhrálo 3:0. Před dalším zápasem proběhla důležitá rozmluva týmu a všichni jsme se shodli, že si to jdeme užít, proto hrajeme florbal. Výhra 4:1 a celková dominance v zápase nám dala jasný impulz, že turnaj bude velice napínavý. Podotýkám, že jsme jako jediný tým porazili vítěze turnaje. 3.zapas nás čekal s Vyškovem, kde leč jsme měli převahu jak herní, tak střeleckou, tak po chybně neuznaném gólu na 1:0 nás soupeř potrestal 10 vteřin před koncem utkání a vyhrál. Rozhodčí během útočné akce ani nezaregistrovali ostrý střet hráčů, po kterém jeden z našich dostal úder do obličeje, ale co se dá dělat, je to sport. Další dvě utkání vypadali herně stejně a porazili jsme Havířov 3:1 a v posledním utkání Nové Město na Moravě 4:1. Všichni soupeři nám vysmekli poklonu za předvedenou hru a výkon a po právu jsme si odvezli 3. Místo z celostátního finále orelské ligy dorostenců.

Nejlepším obráncem turnaje byl vyhlášen Tadeáš Grega, který ještě hodinu před utkáním nevěděl, zda-li bude hrát. Chtěl bych všem poděkovat za krásný turnaj a vzpomínky a za reprezentaci Orla Šlapanice, potažmo města Šlapanice a dokázali jsme, že i když nemáme takové podmínky jako soupeři, tak se jim dokážeme vyrovnat, ale také být mnohdy lepší.

Kategorie: Články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *